Firma

Dlaczego warto zainwestować w dobre sztućce w restauracji? Porady Gerlach.

• Zakładki: 17


Prowadząc restaurację, doskonale wiesz, jak ważne jest zaufanie, jakim darzą nas klienci. Zaufanie to możemy zdobyć na wiele sposobów – w przypadku branży gastronomicznej przede wszystkim za sprawą świeżych i smacznych potraw przygotowanych z produktów najwyższej jakości. Zanim jednak goście będą mieli okazję zasmakować specjałów szefa kuchni Twojej restauracji, to najpierw spędzą chwilę przy zastawionym stole, czekając na podanie dań. W tym właśnie momencie najważniejszą rolę, rolę wizytówki pełni stół i to co się na nim znajduje. Warto zwrócić uwagę na każdy element zastawy. Oczywiście czyste naczynia powinny być absolutnym standardem, o którym nie trzeba wspominać. Jednak schludna restauracja i smaczne jedzenie, to już często za mało, aby podbić serca gości. Żeby zrobić jak najlepsze wrażenie na starcie, warto zadbać o elegancką i pasującą do siebie zastawę. 

Dobre sztućce – wizytówka restauracji

Czy wiesz, że według badań klienci restauracji równie dużą uwagę przykładają do stanu i jakości talerzy oraz sztućców, jak i do ich czystości? Zdekompletowane, uszkodzone, czy po prostu wyglądające na stare sztućce mogą działać odstraszająco. Dlatego warto zainwestować w dobre sztućce, które będą wygodne w użyciu, a co najważniejsze, będą dobrze się prezentować na stole. A jak wybrać dobre sztućce? Ważne, żeby były one wykonane z wysokiej jakości stali, która będzie odporna na uszkodzenia mechaniczne, rysowanie i mycie w zmywarce. Wówczas możemy mieć pewność, że takie sztućce przetrwają długo w dobrym stanie. 

comments icon0 komentarzy
0 komentarze
36 wyświetleń
bookmark icon

Napisz komentarz…

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *